' علی محمد رضایی' روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهار داشت : قرار است كارشناسان كشورهای ایران ، افغانستان ،پاكستان ،تركیه و جمهوری آذربایجان در این كارگاه آموزشی كه به زبان انگلیسی برگزار می شود ، شركت كنند .
وی افزود: سازمان هواشناسی كشور در جهت تعهدات بین المللی خود با همكاری كشورهای عضو اكو و مركز ملی اقلیم شناسی (پژوهشكده اقلیم ) در چارچوب وظایف مربوطه ،تلاشهای شایسته ای داشته و در جهت تحقق اهداف تدوین شده به فعالیت می پردازد .
محمدرضایی اضافه كرد: پس از گذشت پنج سال از شكل گیری مركز مدیریت ریسك و بلایای طبیعی اكو ، با پیشنهاد ایران ، نخستین كارگاه مذكور طی دو روز در تهران و روز هفتم تیر ماه در مشهد برگزار می شود .
وی یاداور شد تغییر اقلیم به عنوان یكی از چالشهای بشر در قرن حاضر محسوب می شود و كشورهای مختلف جهان درصدد شناسایی اثرات آن بر كشاورزی ، منابع آب ، بهداشت ، محیط زیست و غیره هستند تا برنامه های لازم برای مقابله با آن را برنامه ریزی نمایند .
سخنگوی سازمان هواشناسی كشور گفت : براساس پیشنهاد سازمان هواشناسی جهانی در اردیبهشت ماه 1375 مركز ملی اقلیم ( پژوهشكده اقلیم شناسی ) در ایران تاسیس شد و از جمله اهداف این مركز توسعه همكاریهای بین المللی مربوط به موضوع های اقلیمی در جهت ارتقای جایگاه كشورمان است .
به گفته این مقام مسئول ، مركز ملی اقلیم از نظر تاثیرگذاری به عنوان ' مركز اول در منطقه غرب آسیا و خاورمیانه ' محسوب می شود .
مركز ملی اقلیم (پژوهشكده اقلیم شناسی ) دارای بخش های اقلیم شناسی كاربردی ، اقلیم شناسی بلایای جوی و اقلیمی و تغییر اقلیم و بخش عملیاتی با واحد های پایش اقلیمی ، پیش بینی و اقلیمی و ایجاد سازگاری با تغییر اقلیم است .
اقتصام ** 1559**1319